بی‌اعتنایی غول‌های تجدیدپذیر به سیاست ضد بادی آمریکا

بی‌اعتنایی غول‌های تجدیدپذیر به سیاست ضد بادی آمریکا
به نظر می‌رسد غول‌های انرژی‌های تجدیدپذیر نسبت به سیاست‌های ضد باد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نسبتا آرام هستند.
کد خبر : ۱۷۱۰۷۷

به گزارش ایبنا، ترامپ که روز دوشنبه، در سخنرانی تحلیف خود، وعده «عصر طلایی» جدیدی را برای آمریکا داد، به سرعت ابتکارات انرژی کم کربن را هدف گرفت. رئیس جمهور آمریکا، در یک فرمان اجرایی مستقل، که قابل پیش‌بینی بود، لیزینگ‌های جدید یا تمدید شده برای پروژه‌های بادی فراساحلی و خشکی را موقتا به حالت تعلیق درآورد و لیزینگ پروژه‌های برق بادی در خارج از فلات قاره را متوقف کرد.

ترامپ روز دوشنبه، به هوادارانش در منطقه کپیتال وان در واشنگتن گفت: مزارع بادی بزرگ زشت، محله شما را خراب می‌کنند. رئیس جمهور آمریکا، پیش از آن، توربین‌های بادی را یک فاجعه اقتصادی و زیست محیطی توصیف کرده بود.

این اقدامات بخشی از اقدامات گسترده در حوزه انرژی برای تقویت تولید نفت و گاز است. این اقدامات شامل اعلام وضعیت اضطراری انرژی ملی، تقویت حفاری سوخت فسیلی و امضای فرمان اجرایی برای خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس هستند.

به نظر رسید جو کایزر، رئیس هیئت نظارت زیمنس انرژی که یکی از بزرگ‌ترین بازیگران انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان است، تحت تاثیر برنامه‌های انرژی گسترده ترامپ قرار نگرفته باشد. در واقع، کایزر این سیاست‌ها را یک «مزیت جزئی» برای این گروه فناوری انرژی آلمان به حساب آورد. ارزش سهام زیمنس انرژی، صبح چهارشنبه، بیش از هشت درصد جهش یافت و به بالاترین حد خود در ۵۲ هفته گذشته گذشته رسید.

کایزر که در حاشیه نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس سوئیس، صحبت می‌کرد، به شبکه سی ان بی سی گفت: باید ببینیم پشت همه دستورات اجرایی و سیاست‌ها چیست. بر این باورم که حوزه‌های زیادی وجود دارد که زیمنس انرژی در آنها سود زیادی می‌برد.

وی با بیان اینکه برای بخش‌های انرژی کم کربن، مانند باد خشکی و فراساحلی، بلاتکلیفی وجود خواهد داشت، افزود: بعید است اقدامات ترامپ مستقیما بر روی زیمنس انرژی تاثیر بگذارد. این تا حدی به این دلیل است که تقریبا ۸۰ درصد از بازار بادی این شرکت، در اروپا است.

غول اسپانیایی انرژی‌های تجدیدپذیر «ایبردرولا» نیز به همین ترتیب نسبت به مسیر منتهی به برقی سازی، کامل خوش بین بود و عبور از سوخت‌های فسیلی را «کاملا غیرقابل توقف» توصیف کرد. ایگناسیو گالان، رئیس اجرایی «ایبردرولا»، روز سه شنبه، در همین رویداد اظهار کرد: می‌بینیم که احتمالا در بهترین لحظه برای برقی سازی هستیم.

ارزش سهام برخی از غول‌های نیروی بادی اروپایی، اندکی پس از اقدامات ترامپ در خصوص پروژه‌های بادی، نزول کرد. شرکت اورستد دانمارک که به تازگی، حدود ۱.۷ میلیارد دلار ضرر و زیان برای پروژه‌های خود در آمریکا متحمل شد، روز چهارشنبه، با افت ۴.۴ درصدی سهام رو‌به‌رو شد.

بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، بخش بادی فراساحلی، در سال‌های اخیر، با موانعی شامل هزینه‌های رو به رشد، اختلالات زنجیره تامین و نرخ‌های بهره بالاتر رو‌به‌رو شده است.

 

منبع:ایسنا

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر